מאמרים אחרונים באתר

20221108_105905_

רב צורתיות הסוואתית בסביבה משתנה

גמלי־שלמה כמודל מדגים להשפעת גירוי סביבתי על צבעי גוף. צבעוניות של בעל־חיים היא תופעה מרתקת לכשעצמה ובמיוחד כשמדובר במספר מופעים של צבעי גוף באותו המין. הרשומה סוקרת את תופעת הפולימורפיות בצבעי הסוואה בשני מינים של גמלי־שלמה, במטרה להציגה לצד חלק מהסוגיות והבעיות הקשורות בה.

Chrysomya cf megacephala

הזבובאים של ישראל – קצרי המחוש (חלק ה')

סִדְרַת הַזְבוּבָאִים היא מהגדולות, העשירות והמגוונות שבסדרות החרקים. לזבובאים חשיבות כלכלית ורפואית; חיובית ושלילית. חלק ה' והאחרון עוסק בקבוצת הזבובים העילאיים בַּעֲלֵי התֶּפֶר (Schizophora) שבקבוצת הזבובאים העילאיים או קִצְרֵּי־המָחוֹשׁ (Brachycera).

לרחפניים בוכניות מפותחות. נקל לזהות אותן בולטות מתחת לבסיס הכנפיים הקדמיות

הזבובאים של ישראל – קצרי המחוש (חלק ד')

סִדְרַת הַזְבוּבָאִים היא מהגדולות, העשירות והמגוונות שבסדרות החרקים. לזבובאים חשיבות כלכלית ורפואית; חיובית ושלילית. חלק ד' עוסק בזבובים חֲסֵרֵי התֶּפֶר (Aschiza) שבקבוצת הזבובאים העילאיים או קִצְרֵּי־המָחוֹשׁ (Brachycera) וחלק מקבוצת בַּעֲלֵי התֶּפֶר (Schizophora).

Bombylella atra

הזבובאים של ישראל – קצרי המחוש (חלק ג')

סִדְרַת הַזְבוּבָאִים היא מהגדולות, העשירות והמגוונות שבסדרות החרקים. לזבובאים חשיבות כלכלית ורפואית; חיובית ושלילית. חלק ג' עוסק בזבובים הירודים שבקבוצת הזבובאים העילאיים או קִצְרֵּי־המָחוֹשׁ (Brachycera) הכוללת בישראל 17 משפחות.

_7R36242

הזבובאים של ישראל – ארוכי המחוש (חלק ב')

סִדְרַת הַזְבוּבָאִים היא מהגדולות, העשירות והמגוונות שבסדרות החרקים. לזבובאים חשיבות כלכלית ורפואית; חיובית ושלילית. חלק ב' עוסק במשפחות הזבובאים הירודים או ארוכי המחוש (Nematocera ) הכוללת בישראל 17 משפחות בהן משפחת היתושיים.

הזבובאים של ישראל - מבוא (חלק א')

הזבובאים של ישראל – מבוא (חלק א')

סִדְרַת הַזְבוּבָאִים היא מהגדולות, העשירות והמגוונות שבסדרות החרקים. לזבובאים חשיבות כלכלית ורפואית; חיובית ושלילית. חלק א' מהווה הקדמה לסקירת משפחות הזבובאים של ישראל ומספק מבוא על הזבובאים כקבוצה טקסונומית; בדגש ביולוגי, אקולוגי וטקסונומי.

זוטן בוגר, מראה כללי נקבה.

הזוּטָן – חֲגָב שאינו חגב

לצד החגבים, החרגולים והצרצרים מתקיימות קבוצות נוספות של חגבאים, חלקן קטנות מאוד במספר ובמימדים וכמעט לא מוכרות לחובבי הטבע. כזו היא משפחת הזוטניים המיוצגת בישראל על ידי מין אחד, זעיר שנדיר לראות, בשל גודלו ובעיקר בשל אורח חייו התת קרקעי.

Arachnocephalus vestitus

רֹאשׁ עַכְבִישׁ ברֹאשׁ צְרָצַר

למי יש ראש עכביש והוא בכלל צרצר? רשומה זו יוצאת למסע בלשות דרך ספרות מדעית היסטורית במטרה לפענח את תעלומת ראש העכביש ותוך כדי גם מגישה לקורא סקירת היכרות על אחת מקבוצות החגבאים המסתוריות שיש לנו בישראל.

רשומות פופולריות

משחקים והפעלות להורדה

מגוון הפעלות עבור ילדים להדפסה. הנושא: פרוקי רגליים. תשחצים, תפזורות, משחקי זיכרון, מצא את ההבדלים, מבוכים, סודוקו, דפי צביעה, גילוי ומיון משחקים חברתיים ועוד. בכל דף דפי הפעלה שונים המתאימים לגילאים ויכולות שונות.

אקולוגיה

למה מטמורפוזה?

למה מטמורפוזה?

מטמורפוזה כתהליך ביולוגי זוהתה כבר ע"י הקדמונים שבחנו את התהליך תחת הסברים מיתיים. הידע העכשווי בנושא מצביע על כך שהגלגול,…

מדוע יש המון חרקים?

מצויים בתחושה שיש המון חרקים סביבכם; גם אם לא רואים אותם? אתם לא טועים. החרקים נחשבים לקבוצה דומיננטית מאוד בביוספרה – מה הסוד שלהם? מדוע יש כל כך הרבה חרקים? מדוע הם נחשבים להצלחה אבולוציונית ואיך זה מסתדר עם נבואות הזעם על הכחדה עולמית הממשמשת ובאה?

האם חרקים נופחים?

בדומה לבני האדם, גם לחרקים יש גזים בבטן. בדומה לנו, גם גזים אלו שואפים לצאת החוצה. מכאן נשאלת שאלה חשובה: האם חרקים מפליצים? האם זה מריח? ומה בכלל מספרים לנו הגזים של החרקים ואיך זה קשור לשינויי האקלים העולמיים?

חרקים טורפים עכבישים

אף שעכבישים הם טורפים זריזים ומסוגלים להכריע גם טרף הגדול מהם, הם לרוב חסרי אונים כנגד הטורפים שלהם. אוכלי עכבישים כוללים חולייתנים, פרוקי רגליים ופטריות טפיליות אולם הקבוצה המשמעותית ביותר היא החרקים, המהווים את הרוב המכריע של טורפי עכבישים מתמחים.

חרא של חרקים

חרקים מציגים קשת התנהגויות והתאמות הנוגעות, בהקשרים שונים, להפרשת צואה. למשל: יחסי טורף -נטרף, היגיינה, רבייה, הסתתרות וגם הפצת מיקרואורגניזמים. להפרשות חרקים חשיבות אקולוגית אדירה. הרכב ההפרשות מספר לנו על התזונה של האורגניזם ומצב בריאותו, גם מבלי לראותו.