

הקרקע הבוצית מכילה הרבה חומר אורגני ומשמשת בית גידול להמוני זחלים של זבובאים כדוגמת הזחל האדמוני של אחד ממיני הימשושיים Chironomidae המתפתחים בשלוליות ובשלוליים הרדודים של מקווי מים קבועים. אלה מצידם משמשים מאכל תאווה ל־Tachytrechus tessellatus השולפים אותם מתוך הבוץ ומחסלים אותם תוך דקות מעטות.


מלבד חיפוש מזון התעסוקה המועדפת היא חיזור והזדווגויות. הנקבות של Tachytrechus tessellatus לא תמיד משתפות פעולה עם נסיונות החיזור (החיזור בסוג הזה מלווה במחוות ויזואליות הכוללות ריקוד ונפנופי כנפיים) של הזכרים אבל האחרונים לא מתיאשים. כאשר נקבה תופסת מזון משמעותי (כמו בתמונה הקודמת) ותשומת הלב שלה ממוקדת בשלל הציד, הזכרים עטים עליה ומנסים להגיע לעמדת הזדווגות. אקט הזדווגות קצר יחסית ולעיתים מופרע על ידי זכרים מתחרים.
תצפיות ב־Tachytrechus tessellatus לא מסובכות אך דורשות הרבה סבלנות והימנעות מתנועות חדות; עדיף לא לזוז כלל. הם רגישים לכל תנועה קטנה ומיד נעלמים. מצד שני, הם מתרגלים מהר מאוד לנוכחות הצופה וחוזרים לעיסוקים כל עוד מקפידים על תצפית שקטה ורגועה.