ארינמלים ברובם הם חרקים ליליים המתגלים לעין כאשר הם: מופרעים ממנוחתם, נמשכים לאור בחשיכה או כזחלים שחלקם (מיעוט) בונים משפכים חרוטים הניכרים בקרקעות חוליות או דקות גרגר.
חלק מהמינים נסתרים הרבה יותר וניתן למצוא אותם רק בכוכים מוצלים, בורות עמוקים או מערות. כזה הוא המין כנפחוט עברי Dielocroce hebraea, מין אנדמי לישראל, פעיל לילה מובהק, המצוי במערות יבשות באזור ים-המלח, מדבר יהודה ושפלת יהודה.
התכונה המאפיינת את תת-המשפחה כנפחוטים Corcinae היא כנף אחורית מאורכת מאוד לעיתים דמויית חוט עדין. במינים אחדים יש לזכרים התעבויות שעירות בשפה האחורית של הכנף הקדמית ולאורך הכנפיים האחוריות. התעבויות אלה משמשות להפרשת חומרי ריח (פרומונים) במטרה למשוך את הנקבות.
הזחלים שוכני קרקע, שם הם טורפים חרקים זעירים. הזחלים ניכרים בראש משולש המצוייד בלסתות ארוכות ונישא על חזה צר וארוך, לעיתים עד כדי מחצית מאורך הגוף כולו. סוברים שחזה קדמי וארוך מאפשר להקטין מגע עם הטרף בזמן שיתוקו ואולי מגדיל את יכולת התמרון של הראש והלסתות כאשר הזחל מסתווה בתוך העפר. מחזור ההתפתחות של הזחל נמשך שנה עד שנתיים. הזחל מתגלם בקרקע בפקעת משי זעירה.