אחד הגברתנים שבין זבובי השלוליות הוא הסוג Lispe. הסוג ליספה מונה בישראל כ־20 מינים. רובם מצויים בבתי גידול לחים (לרוב מים מתוקים), פעילים על שפת המים או על פניהם, שם הם צדים זחלים של זבובאים השוכנים בבוץ או ניזונים מפגרים וחומר אורגני אחר המצוי בבוץ או על קרום המים. עבור רובם כל מחזור החיים עובר בצמוד למקור מים. זבובי ליספה משתייכים למִשְׁפַּחַת הַזְבוּבִיִּים Muscidae אליה משתייך גם זבוב הבית.
הסוג הוא קוסמופוליטי, מונה מעל 100 מינים ומצוי באסיה, אפריקה ואמריקה. נראה שהמידע על אורח החיים של המינים הים־תיכוניים מועט. עיקר המידע הקיים הוא על מינים מאירופה וארה"ב. נכון למועד פרסום הרשומה צפיתי ב־3 מינים שונים, מתוכם זוהו 2 ברמת המין. מאחר והזיהויים נעשו מתוך תמונות הוא על תנאי ולכן נוסף cf בין שם הסוג למין.
L. cilitarsis פעיל בעיקר בקו המים של השלולית ולמרות שהוא יכול גם ללכת על המים בחיפוש אחר חרקים שנפלו לתוכם הוא מעדיף לחפש מזון בקרקע הבוצית המכילה שפע של זחלי זבובאים וחרקים אחרים.
פעילות החיזור וההזדווגות צמודה למקור מים. החיזור אגרסיבי למדי והזכרים מנצלים כל הזדמנות להתקרב לנקבות ולהגיע לעמדת הזדווגות. נראה שהם מעדיפים נקבות אוכלות כי אז הן פחות שמות לב לזכרים המתקרבים.
במידה והנקבה מוכנה לחיזור היא שולפת חלק מצינור ההטלה. אבל, לעיתים קרובות היא מנפנפת את הזכר ובורחת. זה בולט במיוחד בנקבות מלאות ביצים.
גם בשלב זה עשויה הנקבה להתחרט ולהסתלק בלי התרעה מוקדמת.במידה והנקבה מוכנה לקבל את הזכר היא מאפשרת לו לעלות על גבה.
לאחר הבשלת הביצים (זמן לא ידוע) הנקבה מחפשת אתר הטלה. לרוב זה יהיה מצע בוצי ספוג מים המאפשר להחדיר את צינור ההטלה בנקל. מאחר והזכרים לא יהססו להטריד את הנקבה גם בזמן זה, אקט ההטלה מהיר מאוד. סביר שהוא מתרחש כמה פעמים בהתאם לכמות ההפרעות. הזחלים המתפתחים בחול או בוץ עשיר בחומר אורגני וטורפים זחלים של זבובאים אחרים.
בפארק האגם בראשל"צ ניצפו שני מיני ליספה נוספים. אחד מהם זוהה כ-Lispe cf kowarzi והשני זוהה כ-Lispe cf assimilis. אומנם הזיהוי לא בטוח אבל פעילות של שלושה מינים מאותו סוג באותו בית גידול מאפשרת לראות כיצד מינים קרובים מחלקים את הנישות ונמנעים במידה רבה מעימותים מסוכנים.
בפארק האגם Lispe cf assimilis ניצפה בכמויות קטנות אבל נראה במספרים גדולים באזור געש. בניגוד לאגם בראשל"צ שהכיל (2008) כמות גדולה של צמחית מים צפה, שכנראה סיפקה מסתור ואתרי ציד ל־L. cilitarsis הרי בגעש מדובר בברכת דגים פתוחה ללא כל צמחיה צפה או מחסות אחרים. יתכן ש־Lispe cf assimilis מסתדר טוב בתנאים כאלה, כי L. cilitarsis שנראה גם הוא בגעש, נצפה בכמויות קטנות למדי. נראה שהמין השלישי גם מגלה פחות צמידות לקו המים. הוא ניצפה עד לרדיוס של כ־10 מטרים מקו המים ונראה משוטט, נח, מחזר ואולי צד גם על עשבוניים שונים שגדלו על הגדה במרחק ניכר מהמים.
עם קצת סבלנות ועניין אפשר לצפות בהם די מקרוב ולראות באופן בלתי אמצעי טבע פראי בפעולה; טורפים ונטרפים, מאבקי כוחות בין פרטים וחיי מין סוערים שלא מביישים גדולים מהם.