חגורת חולות החוף מזמנת הרבה מאוד סיפורים חרקים. בית הגידול החולי מספק יתרון גדול לשוכנים בו. קרקע חולית נוטה לשמר לחות רבה תחת שכבת החול העליונה ובחפירה פשוטה לעומק של עשרות ס"מ אפשר לחוש בקרקע הלחה גם בעונת היובש. מצב זה מאפשר לצמחים רבים (בעיקר רב-שנתיים) להשיג עונת צימוח ארוכה יחסית ומיתרון זה נהנים גם חרקים רבים הניזונים מצמחים אלה או מוצאים בהם מחסה.
צמד כזה אשר ניתן לצפות בו בתקופה זו הוא בן-השיח לוענית החולות המשמשת פונדקאי לחיפושית זעירה הקרויה חדקונית הלוענית. משפחת החדקוניות Curculionidae כוללת עשרות אלפי מינים מהם מוכרים בישראל כמה מאות. הבוגרים והזחלים צמחוניים וחלקם נחשבים מזיקים קשים.
בחולות ראשל"צ ובאתרים נוספים לאורך חולות החוף לוענית החולות מלבלבת מוקדם למדי, החל מסוף הסתיו וניתן למצוא פרטים ירוקים ואף פורחים עד סוף האביב. זחלים ראשונים של החדקונית מופיעים עם תחילת הלבלוב. ככל הנראה הבוגרים עוברים את עונת הקיץ בקרקע או פסולת עלים מתחת לצמח, ומתחילים להטיל עם הלבלוב (באזור חולות ראשל"צ). חדקונית הלוענית מקיימת מספר דורות (נראה שמחזור גידול לוקח 6-5 שבועות), עד כניסת המארח לעונת היובש, שלכת ותרדמת קיץ.
הנקבה מטילה את הביצים לתוך כיס שהיא יוצרת ברקמת הצמח בעזרת המנדיבולות (גפי הפה). בכל כיס היא מטילה צביר קטן של ביצים 6-5, אולי קצת יותר. בניגוד לרוב מיני החדקוניות בסוג הזה הזחלים גלויים על עלי המארח. תוך כ־24 שעות לאחר הבקיעה הזחלים נוטשים את הכיס ועוברים לענפים עם ניצני עלים רכים. למין 3 דרגות זחל עד שלב הגולם. בסוג מוכרת תופעת קניבליזם של ביצים. משערים שזו התאמה למצבים בהם ההטלה אינה מתבצעת כיאות או מופרעת. אכילת הביצים מפצה על אובדן המשאבים הכרוכים בביצים אבודות.
חדקונית הלוענית מגלה התאמה רחבה לבית הגידול. מחזור הגידול מותאם למחזור הגידול של המארח והתבנית המורפולוגית של כל הדרגות דומה מאוד לתבניות המצויות על הצמחים כמו פרחים ופרי. חדקונית הלוענית היא לא חרק אופייני לבית הגידול החולי ומוצאים אותה גם על מיני לוענית אחרים בבתי גידול שונים, אם כי לתקופות מוגבלות יותר.