כלנית מצויה Anemone coronaria היא מן הפרחים הבולטים של נוף ארצנו וגם אם זה לעונה קצרה, הרי חשיבותה בנוף האקולוגי לא קטנה כלל. היא משמשת מקור מזון לחרקים שונים ובנוסף מספקת גם מחסה, אתר מפגש בין זוויגים ושדה ציד שופע לצידים עונתיים.
פרחים אדומים מהווים חריג יחסי בנוף הפרחים המקומי של ישראל ובמזרח התיכון (ובאזורים הממוזגים העולמיים בכלל). הסיבה לכך, משערים, היא בעובדה שמרבית החרקים המאביקים אינם מבחינים בצבע אדום כפי שאנו רואים אותו. חלק מהאדומים הללו (כלניות, נוריות, דמומיות, פרגים, צבעונים) מקובצים לגילדת הפרג poppy guild (פרחי צלחת אדומים), המראים מספר תכונות המשותפות לרובם: פרחים סימטריים אדומים גדולים, כותרת פרושה דמוית צלחת שבמרכזה כתם כהה המשופע בגרגרי אבקה (אין צוף, הריח קלוש) ויצירת כתמי פריחה ניכרים. גילדה זו ייחודית למזרח התיכון.
דבורים וחיפושיות הן לא מאביקות יחידות של הכלנית, מאביקים קטנים וחשובים הם חרקים זעירים בשם תריפסים Thysanoptera. אלה יכולים לשאת מספר קטן מאוד של גרגרי אבקה (18 בממוצע) אבל נראה שבשל מספרם העצום, שכיחותם (נפוצים למדי על כלניות) ויכולת המעבר בין פרחים, תרומתם להאבקה משמעותית.
גם זבובים מהווים מאביקים חשובים לפרחי הכלנית. במחקרו מצא שמידע נציגים מחמש משפחות שונות המבקרים את פרחי הכלנית וישנם נוספים כמו הסוג עוזיה Usia והסוג Parageron ממשפחת הבומביליים Bombyliidae המבלים את רוב זמנם על הפרחים ואף מזדווגים עליהם.