החברים במשפחת האסטרטיוניים Stratiomyidae מגוונים מאוד במופעים שלהם ובגדלים (20-2 מ”מ), חלק דומים / מתחזים לדבורים, לאחרים צבעים שחורים או מטאליים. הזחלים מתפתחים במגוון בתי גידול לחים עשירים בחומרים אורגניים על הקרקע או במים. יש מינים בהם הזחלים טורפים או ניזונים מצמחים. הבוגרים ניזונים מאבקה או צוף פרחים. המשפחה כוללת כ-1500 מינים הנפוצים באזורים הטרופיים או הממוזגים. בישראל כ-50 מינים כאשר הזחלים של רבים מתפתחים במים.
ואיפה השניים הללו מתחברים. שני הפרטים בתמונה צולמו באותו יום באותו אתר. המקום הוא תעלת מים פתוחה עשירה בחומר אורגני הממוקמת בקרבת פארק האגם בראשל"צ. אסטרטיוניים מגיעים לאתר כדי להטיל ביצים. הצרעות מגיעות כדי לחפש גלמים של אסטרטיוניים.
כאשר הפרטים צולמו לא קישרתי בין השניים. רק לאחר שהפרטים הוגדרו וקראתי עליהם את מעט המידע הקיים נוצר הגשר בין שני צילומים לכאורה לא קשורים.
לעין לא מיומנת הטבע נראה לעיתים קרובות כרצף של אפיזודות לא קשורות ואולי מקריות. האמת רחוקה מכך מאוד. קשרי הגומלין בתוך כל מארג אקולוגי מורכבים להפליא ורק לעיתים רחוקות אנו מצליחים לא רק להבין את היקפם ומורכבותם, אלא גם להפנים את המשמעות של הצורך לשמור על מארג אקולוגי אותנטי ובריא, המסוגל לקיים את עצמו. הידע שלנו ככלשהו נראה מרשים ומקיף, הוא בעצם טיפה בים ולעיתים קרובות אנו מאחרים שוב ושוב את הרכבת וידע רב אובד מבלי שנדע לא רק מה שהטבע הפסיד אלא גם מה האנושות הפסידה.