אחת החיפושיות הנפוצות בבתי גידול עשבוניים וחולות מיוצבים וגם המעניינות היא קברנית החלזונות Ablattaria arenaria. מעניינת משום שמדובר בחיפושית טורפת הניזונה בלעדית מחלזונות ולא זאת בלבד, אלא שגם הזחל ניזון מחלזונות. כשמדובר בחרקים טורפים, נדיר יחסית למצוא חרקים אצלם כל הדרגות ניזונות מאותו מזון בדיוק.
קברנית החלזונות שייכת למשפחת הקברניתיים Silphidae. זו משפחה קטנה יחסית הכוללת כ־300 מינים מהם כ־20 מינים מוכרים מישראל. מרבית המינים ניזונים מפגרים וחלקם אף קוברים אותם ומכאן גם שם המשפחה העברי. קיימים גם מינים טורפים וכאלה הניזונים מצואה וחומר צמחי נרקב.
קברנית החלזונות היא מין מזרח ים־תיכוני המצוי גם בסוריה, במזרח אירופה, אנטוליה ואירן.
הבוגר והזחל הם טורפים אקטיביים המחפשים את הטרף ומאתרים אותו באופן יזום על גבי הצמחיה או הקרקע. אפשר למצוא אותה בשלהי החורף ובאביב בשדות בור ולעיתים גם בגינות נוי המושכות שבלולים.
בניסוי מעבדה שנעשה באירופה נמצא שקברנית החלזונות מוכנה לאכול מגוון מינים של חלזונות ואין הדבר משפיע על גידולה, אך נמצא שיש לה העדפה ברורה למינים מסוימים. נמצא גם שהקברנית נמנעת מתקיפת ואכילת חלזונות חשופים כמו מהסוגים רירן וחשופית.
פעילות החיפושית מושפעת מרמת הלחות היחסית, המשפיעה גם על רמת הפעילות של החלזונות. נראה שפעילות זו מסונכרנת עם פעילות החלזונות מכיוון שהפעילות הציד הולכת ופוחתת עם בוא ימי החום של הקיץ כאשר השבלולים נכנסים לתרדמה.
קברנית החלזונות מהווה חלק מהמארג האקולוגי בבית הגידול שלה וככזו היא תורמת לוויסות אוכלוסיית החלזונות מחד ומייצרת הזדמנויות לבעלי חיים אחרים הניזונים משיירי הציד או המקננים בתוך הקונכיות הריקות (מינים אחדים של דבורים ועכבישים) או משתמשים בקונכיות כמחסה לשימושים שונים ואפילו הטלת ביצים (במינים אחדים של רגלבישאים).